ua en ru

EDAPS.com переміг у тендері на виробництво біометричних документів

Тендерна комісія Державної міграційної служби України визначила переможця конкурсу на виробництво електронних (біометричних) закордонних паспортів, ним став EDAPS.com. Про це повідомляє державний веб-портал "Державні закупівлі".

Даний конкурс проведено на виконання закону "Про Єдиний демографічному реєстрі та документах, що засвідчують особу і її спеціальний статус", прийнятому 20 листопада 2012 р. і який набрав чинності 6 грудня 2012 р. Закон передбачає запровадження в Україні електронних (біометричних) паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України постановою від 13 березня №185 "Деякі питання виконання закону України "Про Єдиний державний демографічному реєстрі та документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" затвердив єдині зразки бланків документів, що засвідчують особу.
Згідно з повідомленням на держзакупівлі, ДМС України розіслала офіційні листи чотирьом українським підприємствам з пропозицією про участь у державному проекті по виробництву документів нового покоління. Однак з 4 підприємств тільки EDAPS.com зміг підтвердити готовність і можливість випускати електронні (біометричні) паспорта.

Нагадаємо, EDAPS.com володіє всім необхідним виробничим, технологічним і науковим потенціалом для впровадження подібних програм, а також має досвід реалізації великих міжнародних проектів з випуску біометричних паспортів.

Впроваджуючи біометричні документи, що Україна виконує головна вимога ЄС, передбачених Планом дій щодо лібералізації візового режиму між нашою країною та Європейським Союзом від 22 листопада 2010 року. Очікується, що наявність біометричних документів дозволить українцям в майбутньому подорожувати по Європі без оформлення віз.

EDAPS.com раніше неодноразово заявляв про те, що готовий приступити виробництва біометричних паспортів та ряду інших документів, передбачених законом про демографічний реєстр. Підприємства консорціуму повністю оснащені необхідними для цього технологіями та обладнанням. Також повідомлялося, що для старту масової видачі е-документів українцям додаткові бюджетні витрати не потрібні.