ua en ru

ЄБРР виділить на будівництво сонячної електростанції у Вінницькій області 5,6 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить на будівництво сонячної електростанції у Вінницькій області 5,6 млн євро. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

"Останній проект із відновлюваної енергетики, підтримуваний банком, передбачає розробку, будівництво і експлуатацію у Вінницькій області, що на півдні України, сонячної електростанції потужністю 5 МВт, оператором якої буде місцева компанія "Ренджі Томашпіль". Пакет фінансування, залучений банком, буде включати шестирічний кредит ЄБРР на суму 3,8 млн євро і десятирічний кредит Фонду чистих технологій (ФЧТ) на суму 1,8 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Новий проект у галузі сонячної енергетики є частиною Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF) - механізму інвестиційного фінансування обсягом 70 млн євро (50 млн євро від ЄБРР і 20 млн євро від ФЧТ), призначеного для надання фінансування приватним місцевим підприємствам, які бажають інвестувати кошти у проекти з відновлюваної енергетики в Україні. Технічна допомога у підготовці проектів, розробленні нормативної бази та проведенні стратегічної екологічної оцінки фінансується Глобальним екологічним фондом (ГЕФ).

Читайте також: ЄБРР надасть кредит Rengy Development на будівництво геліоенергетичних потужностей у Вінницькій області