ua en ru

Прибутковість піврічних казначейських векселів Італії впала до рекордного мінімуму в 0,503%

Вартість фондування Італії впала до найнижчого рівня з моменту введення євро при розміщенні казначейських векселів з погашенням в жовтні 2013 р. на загальну суму 8 млрд євро. Падіння дохідності пов'язано з тим, що країна, мабуть, зможе вийти з тривалої політичної безвиході, передає "Росія 24".

Середньозважена прибутковість при розміщенні склала 0,503%, що є рекордним мінімумом. При цьому попит перевищив пропозицію в 1,4 рази.

Таке успішне розміщення збільшує шанси на низьку прибутковість при розміщенні облігацій з фіксованою прибутковістю на 6 млрд євро з погашенням в 2018 і 2023 рр. Розміщення пройде в наступний понеділок, але аналітики попереджають, що успішно розмістити короткостроковий борг простіше, ніж довгостроковий.

Стратег Nordea Ян фон Геріх вважає, що зростання прибутковості державних облігацій, який було видно в останні сесії у зв'язку з фіксацією прибутку, повинен припинитися через формування нового уряду.

Аналітики Citigroup зазначають, що прем'єр-міністр Енріко Летта взяв на себе дуже складне завдання з формування оперативного уряду, але отримати дозвіл на проведення реформ може бути ще складніше.

Читайте також: Уряд Італії сформує Енріко Летта, - джерела.