ua en ru

Ділова активність Німеччини і Франції показала зростання

В Європі сьогодні були опубліковані дані по діловій активності Франції і Німеччини. Обидва показники виявилися кращими за прогнози і підбадьорили інвесторів, які вранці були не налаштовані на покупки, повідомляє "Росія 24".

Так, у Німеччині попередні дані по діловій активності у виробничому секторі показали зростання до 50,3 пункту - максимальної відмітки з лютого 2013 р.

Попередні дані по PMI Франції у виробничому секторі також показали приріст до 49,8 пункту, але в цій країні індекс ділової активності поки залишається нижчим за відмітку в 50 пунктів, що означає уповільнення економіки.

Аналогічні показники в секторі послуг Франції і Німеччини також порадували інвесторів. Індекси досягли 48,3 пункту і 52,5 пункту відповідно.

Фондові індекси після публікації статистики спрямувалися вгору. Німецький DAX додає 0,65%, французький CAC 40 в плюсі також на 0,65%.

Читайте також: Ділова активність в Китаї знизилася до мінімуму за 11 місяців

Єдина європейська валюта також відреагувала бурхливим зростанням, в парі з доларом вона зараз торгується на відмітці 1,3250. На момент публікації статистики валютна пара знаходилася на відмітці 1,3205.