ua en ru

Чистий прибуток Asus в I кварталі 2013 р. виріс на 21% - до 202 млн дол

Виробник комп'ютерної техніки Asustek Computer (Asus) в I кварталі 2013 р. збільшив чистий прибуток до 202 млн дол (6,05 млрд тайванських дол). Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Виручка збільшилася на 16% - до 105,16 млрд тайваньських дол.

Хороший результат пояснюється зростанням продажів планшетів, обсяг реалізації яких досяг 2,7 млн ​​пристроїв. Компанія розвиватиме цей напрямок і далі: цього року середня ціна пристрою на Windows 8 знизиться до 300 дол., що сприятиме подальшому поширенню цього виду комп'ютерів.

Виручка від планшетів та інших мобільних пристроїв збільшилася на 219% р/р. Тепер на цей сектор припадає 19% чистого прибутку компанії, а не 7%, як торік.

За даними IDC, постачання планшетів в I кварталі року зросли на 142,4% до 49,2 млн штук, тобто за перші три місяці поточного року було продано більше планшетів, ніж за все перше півріччя минулого року.

Позитивна динаміка, швидше за все, збережеться й у другій половині року, коли в продаж надійде новий планшет Nexus 7 від Google, який виробляє тайванська компанія Asus. Гаджети будуть оснащені процесорами Qualcomm Snapdragon. Незважаючи на те що компанія намагається утримувати максимально низькі ціни на Nexus 7, нова версія буде істотно вдосконалена. Зокрема, її оснастять екраном з більш високою роздільною здатністю, а сам гаджет при цьому стане тонше.

ASUSTeK Computer Inc. - Розташована на Тайвані компанія, що виробляє персональні комп'ютери (станом на 2013 р. входить до п'ятірки найбільших виробників), а також комп'ютерні компоненти, такі як материнські плати, графічні карти, а також ноутбуки, монітори, мобільні телефони, інтернет-планшети та оптичні приводи.

Читайте також: Asus планує в 2013 р. запустити "хмарні" сервіси у Китаї та Японії