ua en ru

Бюджет Києва на 2015 р. буде підготовлений у грудні, - Кличко

Бюджет Києва на 2015 р. буде підготовлений у грудні, - Кличко Джерело фото:twitter.com/Левый Берег LB.ua
Бюджет р. Києва на 2015 р. буде підготовлений в грудні поточного року. 

Бюджет р. Києва на 2015 р. буде підготовлений в грудні поточного року. Про це в ході слухань у Київській міській державній адміністрації (КМДА) заявив мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки з громадськістю можна сформувати бюджет і переконати центральну владу перестати розглядати Київ як донора центрального бюджету. Нам необхідно будувати прозорі бюджетні відносини", - заявив Кличко.

Він прогнозує, що після завершення бюджетної процедури на 2015 р. Міністерством фінансів України київська влада зможе "підготувати бюджет міста на наступний рік вже в грудні 2014 року".

У свою чергу, секретар Київради і заступник київського міського голови Олексій Резніков зазначив, що київська влада може контролювати і визначати тільки спецфонд бюджету в проекті бюджету на 2015 р.

"Київ залишається єдиним містом-донором, який 50% віддає в центральний бюджет у вигляді ПДФО. У проекті бюджету на 2015 р. Мінфін прогнозує ще "цікавіше" пропозиції. А саме, пропонує Києву віддавати в центральний бюджет 75% у вигляді ПДФО. Ми вважаємо, що це несправедливо. В таких умовах дефіцит бюджету Києва до 2015 р. буде ще більше, ніж в 2014 р. А в таких умовах нам все одно доведеться розраховуватися за борговими зобов'язаннями", - підкреслив Резніков.

За його словами, більш справедливою формулою є розподіл 60% на 40% і 8% від податку на прибуток.

"Це дозволить вийти на більш-менш збалансований бюджет", - вважає секретар Київради.

Нагадаємо, раніше Кличко заявляв, що протягом 9 місяців 2014 р. столичні підприємці поповнили державний бюджет майже на 70 млрд грн.