ua en ru

Британська фінансова група Lloyds продає активи на 1,65 млрд дол

Британська фінансова група Lloyds Banking Group збирається продати портфель акцій фонду Coller Capital сумою 1,03 млрд фунтів (1,65 млрд дол.). Про це повідомляє "Росія-24" з посиланням на Bloomberg.

Продаж активів дозволить Lloyds зафіксувати одноразовий податковий збиток.

Таким чином, після здійснення угоди, яка запланована на IV квартал, банк продовжить управління портфелем інвестицій за 10 млн фунтів щорічно. Від продажу власних активів Lloyds зазнав втрат в минулому році на суму 40 млн фунтів, а чисті збитки банку за I півріччя 2012 р. скоротилися на 71,9% і склали 641 млн фунтів стерлінгів (817,3 млн євро).

Наприкінці червня Lloyds Banking Group домовилася про продаж частини своїх офісів у Великобританії банку Co-operative Bank. Всього на продаж були виставлені 632 відділення бізнесу Verde, що належить Lloyds. Спочатку на них претендувала компанія NBNK, проте в Lloyds цю пропозицію відкинули, віддавши перевагу саме Co-operative Bank.

Переговори щодо продажу тривали вже три місяці і весь цей час знаходилися під тиском критиків. Супротивники угоди закликали уряд, який володіє 39% капіталу Lloyds, не допустити транзакції і вибрати більш підходящого покупця з метою диверсифікації банківського сектора країни.

Продаж відділень Lloyds стала необхідною частиною фінансової допомоги, наданої банку в розпал фінансової кризи. Ціна продажу не повідомляється, проте вже відомо, що весь капітал бізнесу Verde оцінюється в 1,5 млрд фунтів стерлінгів.

Lloyds Banking Group - найбільший у Великобританії іпотечний кредитор. Близько 40% банку належить британському уряду, яке зробило Lloyds екстрену фінансову підтримку в кінці 2008 р. після злиття з проблемним іпотечним банком HBOS. Держава виділила Lloyds більше 20 млрд фунтів.