ua en ru

Азаров доручив до лютого 2014 р. підготувати проект розвитку держави

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Кабміну до лютого 2014 р. підготувати збалансований, системний проект розвитку держави.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Кабміну до лютого 2014 р. підготувати збалансований, системний проект розвитку держави. Про це він заявив сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдання полягає в тому, щоб в лютому ми мали збалансований, системний проект розвитку держави з повним використанням переваг, які дають зона вільної торгівлі з СНД і промислова кооперація з Росією та взаємодія з країнами Європейського Союзу. Нам потрібна скоординована система дій у конкретних напрямках, галузях і навіть щодо окремих підприємств. Це ж потрібно й іноземним інвесторам, без яких завдання модернізації української економіки неможливо виконати", - заявив Азаров.

Прем'єр зауважив, що Україна має почати практичні переговори щодо умов підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом та зону вільної торгівлі з ЄС.

"Я доручив під керівництвом віце-прем'єр-міністра Юрія Бойка провести поглиблений секторальний аналіз наслідків створення цієї зони вільної торгівлі для вітчизняної економіки. Нам не потрібні припущення. З нашими партнерами ми повинні говорити мовою фактів, цифр, неспростовних аргументів. Тому що на вагах - саме існування України, яка розвиває власну сучасну економіку, а не економіку інших країн. Знехтувати будь-яким ризиком не можна. І я переконаний, що факти знайдуть розуміння у наших європейських партнерів, коли ми покладемо на стіл пакет умов імплементації угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі", - заявив він.

При цьому Азаров зауважив, що цю роботу треба виконати у дуже стислий термін, і наголосив на персональній відповідальності за це міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, міністра промислової політики Михайла Короленка, міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, міністра міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника та міністра інфраструктури Володимира Козака.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 р. Кабмін прийняв розпорядження № 905-р про призупинку асоціації з ЄС.

Дане рішення викликало хвилю масових протестів по всій Україні, яка пізніше отримала назву "Євромайдан". Водночас таке рішення сприяло зміцненню відносин з Росією, результатом чого стало надання Україні кредиту в 15 млрд дол., зниження ціни на російський газ до 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, а також прийняття плану про усунення перешкод в російсько-українській торгівлі.