ua en ru

Американський інвестиційний банк JP Morgan звільнить 4 тис. співробітників

Американський інвестиційний банк JP Morgan планує скоротити 4 тис. співробітників в поточному році, передає "Росія 24".

Скорочення будуть проходити в рамках оптимізації програми з оптимізації бізнесу та зниження витрат, в 2013 р. планується знизити витрати на 1 млрд дол У минулому році JP Morgan вже проводив програму звільнень в рамках оптимізації бізнесу, чисельність персоналу скоротилася на 6% у 2012 р.

За даними на 31 грудня минулого року, штат JP Morgan становив близько 259 тис. чоловік. Таким чином, скорочення торкнеться близько 1% співробітників банку.

У поточному році продовжиться процес скорочення штатів інвестбанками, запущений ще в минулому році. Десятка найбільших інвестиційних банків протягом 2012 р. скоротила близько 12% свого персоналу.

Згідно з даними дослідницької компанії Coalition число співробітників в інвестиційних підрозділах банків знизилася до 54,448 тис. чоловік з 61,559 тис. в 2011 р. При цьому основна хвиля звільнень припала на Європейський регіон і Азію.

В першу чергу постраждав персонал відділів, фокусується на операціях з акціями та інструментами з фіксованою прибутковістю, валютою і сировиною, де було скорочено 14% і 11% відповідно.

Компанія Coalition відстежує такі банки, як Goldman Sachs Group Inc., JP Morgan Chase & Co., Barclays Plc, Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, Citigroup Inc. і UBS AG.

Читайте також: Goldman Sachs Inc на цьому тижні може звільнити близько 5% співробітників