ua en ru

Goldman Sachs Inc на цьому тижні може звільнити близько 5% співробітників

Банк Goldman Sachs Group Inc на цьому тижні може звільнити близько 5% співробітників. Про це Reuters повідомили джерела, близькі до ситуації.

Банк зазвичай звільняє близько 5% співробітників приблизно в цей час року. У деяких напрямках скорочення, ймовірно, будуть суттєвішими, особливо в торгівлі акціями, де обороти і прибутки невеликі. Кількість акцій, що торгуються на великих американських біржах, з початку цього року знизилося на 7,2%

"У підрозділі активів з фіксованим доходом, який пережив серйозний спад в минулому році, але відновлює бізнес в поточному, скорочення, ймовірно, виявляться менше 5%", - говорять джерела.

У цілому, обсяг звільнень у всій компанії, швидше за все, приблизно співпаде зі звичайним 5% скороченням штату і не є частиною якого-небудь масштабного плану зниження витрат, сказало джерело.

"Так як ринкова активність покращилася в деяких сферах, ми як і раніше зосереджені на розумному управлінні витратами і розподілі ресурсів, щоб гарантувати хорошу прибутковість на акціонерний капітал", - сказав представник Goldman Девід Уеллс, який відмовився коментувати звільнення.

Хоча Уолл-стріт демонструє ознаки відновлення, банки прагнуть зменшити витрати на персонал, щоб поліпшити прибутковість.

Morgan Stanley, Bank of America Corp, Citigroup Inc і UBS AG, скорочують штат протягом останніх років, з тих пір як виручка в багатьох сегментах бізнесу почала зменшуватися. У той же час, посилення регулювання несе для банків нові витрати.

За останні два роки Goldman скоротив штат на 9% або 3,3 тис. співробітників.

У минулому році прибутковість на капітал у Goldman склала 10,7%. Це краще 2011 р., але нижче докризових максимумів, перевищували 30%.

Читайте також: Чистий прибуток банківської групи Goldman Sachs за 2012 р. зріс на 68% - до 7,5 млрд дол