ua en ru

Опитування: Думчев з "Руху за реформи" стає головним опонентом Кличка в боротьбі за пост мера Києва

Дослідження, які провела соціологічна компанія "Український інтелект" показують, що у другий тур на місцевих виборах вийшли би чинний глава столиці Володимир Кличко та лідер "Руху за реформи" Сергій Думчев.

Зокрема, за Кличка готові віддати свої голоси 15,9% респондентів, в той час як за Думчева проголосували б 10,1% киян. З невеликим відривом від Думчева йде Володимир Бондаренко, якому віддали б перевагу 8,7% респондентів. Інші претенденти набирають менше 5% голосів.

Серед партій симпатії киян розподілилися майже аналогічно. На першому місці "Солідарність" Кличко - Порошенко, за яку готові проголосувати 15,2% киян. "Рух за реформи" Сергія Думчева йде слідом з 9,5% голосів респондентів. На третьому місці знаходиться "Батьківщина" Юлії Тимошенко з 8,2%. Інші партії набирають менше 5% голосів. На межі проходження знаходяться "Самопоміч" Садового (4,8%), а також Радикальна партія Олега Ляшка (4,6%).

Дослідження проведене соціологічною компанією "Український інтелект" в Києві 16-17 вересня 2015 року. Опитано було 1500 жителів столиці. Соціологічна похибка не перевищує 2,6%.

На своїй сторінці у Facebook "Рух за реформи" розповів про свої плани по зміні Київа за один рік.