ua en ru

Дуда пропонує залучити США до переговорів по Донбасу

Дуда пропонує залучити США до переговорів по Донбасу Фото: Анджей Дуда

Дуда вважає, що для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно залучити більше країн

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував залучити США до переговорів в "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це Дуда заявив в інтерв'ю полькому виданню Politiko.

"Я говорив раніше. Сьогодні це, напевно, не мало б сенсу. Сьогодні необхідність створення чогось абсолютно нового, якоїсь нової ініціативи в цій області, щоб це питання мирно вирішити. Значно більш широку, з участю потужних країн ЄС, з одного боку, а також Сполучених Штатів і, якщо була б таке бажання, також за участю сусідів України", - сказав Дуда, відповідаючи на питання про те, чи потрібно міняти нормандський формат.

Він також зазначив, що політика Польщі не була активною з цього питання.

"... я також не бачив якогось інтересу з боку польського уряду, щоб взяти участь в "нормандських" переговорах і я вважаю, що це не була хороша політика. Ми повинні вести більш активну політику. Я сказав нещодавно, що польська зовнішня політика не потребує ніякої революції, тому що революції вона не любить. Але потребує деякої корекції", - зазначив Дуда.

Нагадаємо, у МЗС України повідомили, що Україна готова до розширення формату переговорів з Донбасу і включення Польщі в процес.