ua en ru

У бійці на Осокорках постраждали 15 міліціонерів - МВС

У бійці на Осокорках постраждали 15 міліціонерів - МВС Фото: міліція напередодні затримала 3 учасників протесту на Осокорках

МВС готується пред'явити звинувачення 20 учасників бійки

В ході бійки біля станції київського метро "Осокорки" увечері 19 травня постраждали 15 співробітників міліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Києві.

"Під час зіткнення 15 правоохоронців отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Постраждалі доставлені в лікарні для надання допомоги в умовах стаціонару", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, правоохоронцями встановлено 20 осіб, які надавали безлад на будівельному майданчику. Зараз готуються матеріали на їх затримання.

Зібрані відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України "Хуліганство". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, ввечері 19 травня в Дарницькому районі Києва біля станції метро "Осокорки" близько 200 активістів прийшли до місця будівництва торгового центру, щоб розібрати зведений навколо нього огорожу. Після цього почалися сутички між активістами та "титушками". Пізніше на місце події прибула міліція.

У бійці постраждали кілька десятків людей. Міліція затримала 3 учасників протесту проти забудови на "Осокорках".