ua en ru

Дотації ПФУ з держбюджету в 2015 р. перевищать 30%

Дотації ПФУ з держбюджету в 2015 р. перевищать 30% Голова Пенсійного фонду України Олексій Зарудний

Дотації Пенсійного фонду України (ПФУ) з державного бюджету у 2015 р. перевищать 30%. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, передає кореспондент РБК-Україна.

"25 лютого 2015 р. затверджено бюджет Пенсійного фонду на 2015 р. відповідно до державного бюджету і розрахунками ГФС. Так, прогнози власних надходжень за рахунок єдиного соцвнеску за даними ГФС - 172,5 млрд грн, що на 5,2% більше фактичних надходжень за аналогічний період 2014 року. Загальний ресурс держбюджету який повинен бути спрямований до ПФ у цьому році заплановано в сумі 80,9 млрд грн",- заявив Зарудний.

Зокрема ця сума, за його словами, буде спрямована на фінансування пенсійних виплат окремим категоріям громадян: військовим, чорнобильцям, правоохоронцям, шахтарям. "Заплановано 54,7 млрд грн", - уточнив Зарудний.

На виплату страхових внесків за окремі категорії застрахованих осіб: матері, які знаходяться у відпустці по перегляду за дитиною, військовослужбовці строкової служби, тимчасово не працюючі особи, що доглядають за інвалідами 1 групи та інших категорій передбачено в цьому році 7,2 млрд грн.

"Власне на покриття дефіциту бюджету ПФ, тобто на погашення різниці між його витратами та доходами, передбачено 18,9 млрд грн",- уточнив Зарудний.

За його словами, трансферти дотації з держбюджету становлять понад 30% річних витрат фонду.

"А річні витрати фонду складуть 253 млрд грн",- зазначив він.

Нагадаємо, ПФУ затвердив показник середньої зарплати за січень 3119 грн.

Також ПФУ планує найближчим часом підготувати законопроект про єдиному принципі призначення пенсій.