ua en ru

Донорська конференція по відновленню Донбасу відбудеться в квітні, - БПП

Донорська конференція з питань відновлення Донбасу відбудеться в квітні. Про це повідомила уповноважений Президента з питань врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ірина Геращенко на брифінгу в понеділок, 9 лютого, передає прес-служба БПП.

"Ми готуємо велику донорську конференцію з питань відновлення Донбасу, яка повинна відбутися у квітні. Ключовими проблемами стануть питання забезпечення житлом переселенців і створення робочих місць. Без цього нічого не буде - переселенці повинні інтегруватися в життя суспільства", - сказала Геращенко.

За її словами, за останній тиждень Державній службі України з надзвичайних ситуацій вдалося евакуювати понад 5000 осіб, і близько тисячі людей самостійно виїхали з зони АТО. У той же час депутат підкреслила, що це не точні дані, оскільки є багато людей, які ще не зареєструвалися.

Геращенко зазначила, що питання проведення місцевих виборів на території Донецької, Луганської областей "найбільш складний".

"Влада докладе всі зусилля для того, щоб вступив в дію мінський протокол. Якщо нам вдасться разом з світом дотиснути, щоб він виконувався, то режим припинення вогню і відведення військ дозволять проводити місцеві вибори на територіях АТО і крок за кроком поступово відновлювати законність на тих територіях, які сьогодні перебувають під контролем бойовиків", - сказала вона.

Нагадаємо, ідея проведення конференції донорів для України обговорюється з осені 2014 р. Спочатку передбачалося організувати її проведення в грудні 2014 року, а потім - у січні чи лютому 2015 р.

Комісар з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан заявив, що конференція донорів буде призначена, як тільки Україна представить Європейському Союзу дорожню карту реформ і результати її впровадження. Пізніше Єврокомісія порадила Києву не поспішати з проведенням конференції донорів.

Пізніше в АПУ допустили проведення донорської конференції в березні-квітні.