ua en ru

У Донецькій області міліціонери-зрадника будуть судити заочно

У Донецькій області міліціонери-зрадника будуть судити заочно Фото: міліціонер

Екс-міліціонеру загрожує до 15 років позбавлення волі

У Донецькій области будуть судити дільничного міліціонера, який перейшов на бік терористів. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Слідчий відділ прокуратури Донецької області закінчив досудове розслідування кримінального провадження стосовно 37-річного начальника сектору дільничних інспекторів міліції Петровського рв ДМУ ГУМВС України в Донецькій області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Слідчими прокуратури встановлено, що протягом липня-серпня 2014 року, міліціонер переїхав нести службу в смт. Олександрівка Донецької області. Згодом він повернувся в Донецьк і вступив в ряди ДНР, де почав працювати в так званій "поліції" на посаді начальника Петровського РВ УВС Донецька МВС ДНР. Під час роботи на терористів міліціонер створював умови для діяльності терористичної організації ДНР і переконував місцеве населення у її легітимності.

У прокуратурі зазначили, що у зв'язку з неявкою екс-міліціонер на допити до слідчого, було ухвалено рішення про передачу справи до суду для заочного засудження. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Рівненській області на пункті пропуску "Прикладники" прикордонники Луцького загону затримали двох українців для перевірки двох громадян України, причетних до діяльності незаконних збройних формувань.