ua en ru

Депутати парламенту Нідерландів перервуть відпустки заради допомоги Греції

Депутати парламенту Нідерландів перервуть відпустки заради допомоги Греції Фото: Нідерланди

Депутатів парламенту Нідерландів відкликають з відпусток для термінового голосування, без якого Греція не отримає вчасно грошей для розрахунків з кредиторами.

Голландських законодавців відкликали з відпусток для голосування по пакету фінансової допомоги для Греції, йдеться в заяві парламенту Нідерландів, оприлюдненому в неділю, 16 серпня, повідомляє інформагентство Reuters.

Відзначається, що дебати в парламенті повинні початися опівдні в середу,
Нова фінансова допомога для Греції вимагає схвалення парламентами декількох країн, зокрема, Голландії та Німеччини. Тільки у випадку такого схвалення Греція зможе отримати 13 млрд євро у четвер, 20 серпня. Ці гроші необхідні для сплати боргів, термін погашення яких закінчується. Голосування в німецькому Бундестазі також має відбутися 19 серпня.

"Дебати в парламенті Нідерландів обіцяють бути гарячими, оскільки існує сильна опозиція рішення про надання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, міністри фінансів країн єврозони погодилися в п'ятницю, 14 серпня, надати Греції кредит у розмірі до 86 млрд євро - після того як греки прийняли умови режиму економії, чого від них вимагали міжнародні кредитори.