ua en ru

"Депутатський контроль" підозрює голову одеської митниці у злочинній діяльності

Міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль" ініціювало перевірку діяльності в. о. начальника одеської митниці Володимира Передерія. Про це сьогодні в ході прес-конференції в Одесі заявила член групи, народний депутат Тетяна Острикова, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, 6 березня в. о. начальника одеської митниці було підписано розпорядження про вдосконалення митних процедур. Зокрема, начальників митних постів "Григорівка", "Одеса-порт" та "Іллічівськ" зобов'язали направляти товари для проведення митних формальностей тільки при його письмовій згоді.

"Імпортери нам кажуть, що це лобіювання певних інтересів та інших суб'єктів, які дають дозвіл", - підкреслила Острикова.

При цьому вона додала, що отримати підпис начальника митниці практично неможливо, що призводить до виникнення умов для отримання хабара.

"Наше депутатське об'єднання має всі підстави вважати, що в таких діях мають місце ознаки кримінальних правопорушень. Ми звернулися в Генпрокуратуру з вимоги негайної, ретельної перевірки обставин і умов прийняття даного розпорядження", - заявила член "Депутатського контролю".