ua en ru

Демчишин на з'їзді шахтарів презентує програму розвитку вуглевидобувної галузі

Демчишин на з'їзді шахтарів презентує програму розвитку вуглевидобувної галузі Фото: міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин завтра, 21 квітня, на з'їзді шахтарів презентує програму розвитку вуглевидобувної галузі. Про це Демчишин повідомив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У п'ятницю я презентував перед Кабміном і завтра вона (програма розвитку вугледобувної галузі, - ред.) буде презентована на з'їзді шахтарів. У цій програмі ми розбили всі кошти, які нам необхідні і на добудову нової шахти в Нововолинську - ми попросили додаткові кошти. Додатково ми просимо приблизно 800 млн на модернізацію обладнання та на підготовку лав - це сума, яка дасть можливість збільшити видобуток", - сказав Демчишин.

Крім цього, за словами Демчишина, в програмі розглядається питання оптимізації адміністративного персоналу, а також питання надання додаткових коштів для погашення боргів по заробітній платі.

Нагадаємо, в Україні опубліковано закон про виділення 400 млн грн на зарплати шахтарям.