ua en ru

Кількість затриманих на Болотній площі в Москві збільшилася до 65 осіб

Кількість затриманих на Болотній площі в Москві збільшилася до 65 осіб Фото: мітинг опозиції в Москві 6 травня 2015 р.

Поліція не дала опозиції дозволу на проведення такого мітингу

Кількість затриманих учасників акції на Болотній площі, присвяченій третій річниці мітингу на Болотній площі 6 травня 2012 року, сягла 65 осіб. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в twitter ОВС-Info, передає РБК.

Раніше повідомлялося про 46 затриманих.

Нагадаємо, акція почалася увечері 6 травня з узгодженого пікету біля станції метро "Третьяковська" в Москві. Після цього учасники заходу рушили до Болотної площі, де їх і почали затримувати поліцейські. До 21:00 захід завершився.

У річницю "Маршу мільйонів" акції пройшли також у Санкт-Петербурзі: на Невському проспекті пройшли кілька одиночних пікетів, а на Марсовому полі зібралися близько 100 активістів і зажадали звільнити тих засуджених, хто в даний час відбуває покарання у в'язниці.

Спочатку Комітет протестних дій подавав заявку на проведення акції чисельністю 15 тис. осіб на самій площі. Проте влада Москви у проведенні мітингу відмовила , мотивувавши це запланованими заходами, присвяченими 70-річчю Перемоги. За день до заходу в столичній поліції попередили, що всі несанкціоновані акції будуть припинятися.

"Марш мільйонів" пройшов 6 травня 2012 року і був приурочений до підсумків президентських виборів. Багатотисячна хода обернулася сутичками з поліцією, в результаті чого було затримано більше 400 осіб. У той же день було порушено кримінальну справу за ст. 212 (заклики до масових безладів) і ст. 318 КК РФ (застосування насильства відносно представника влади), пізніше воно отримало назву "болотної справи". У ній фігурують понад 30 осіб, 12 з них в даний час відбувають покарання у в'язницях.