ua en ru

У Чорногорії вісім людей отримали поранення в ході демонстрації опозиції

У Чорногорії вісім людей отримали поранення в ході демонстрації опозиції Фото: демонстрація опозиції в Чорногорії

Хулігани кидали в поліцію каміння, палаючі фаєри і пляшки

У ході відбулася в неділю ввечері демонстрації опозиційних сил в столиці Чорногорії Подгориці шість співробітників поліції і двоє цивільних осіб отримали поранення. Про це повідомляє чорногорська газета Vijesti посилаючись на Управління поліції країни.

Представники опозиційних партій, об'єднаних в коаліцію "Демократичний фронт", пройшли по центру міста, вимагаючи відставки уряду Міло Джукановіча.

В окремих інцидентах легкі поранення отримали п'ять співробітників правоохоронних органів, один офіцер отримав тяжкі тілесні ушкодження, а один з учасників протесту отримав удар в голову каменем, який летів у поліцейських. Представники поліції самі надали першу допомогу цій людині і відправили його в лікарню.

Також легкі травми отримала на робочому місці редактор місцевого телеканалу Pink M, будівля якого учасники заворушень закидали камінням. Пізніше поліція затримала одного з підозрюваних у нападі, яким виявився 36-річний житель Подгориці.

"Співробітники поліції, незважаючи на законні підстави, ні в одному з випадків не використали засоби примусу", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, в ході протестної акції нападу піддалися ряд урядових та інших будівель. Хулігани кидали в правоохоронців каміння, палаючі фаєри і пляшки.

Як наголошується, політичні опоненти звинувачують прем'єр-міністра в економічних проблемах Чорногорії, корупції та махінаціях на виборах. Жовтневі вуличні протести проти уряду призвели до безладів у чорногорській столиці і сутичок демонстрантів з поліцією. Минулої неділі організатори ДФ і чорногорські влади не допустили конфронтації.

Повідомляється, акція зібрала кілька тисяч учасників.

Нагадаємо, найближчим часом у Києві з'явиться посольство Чорногорії.