ua en ru

БПП пропонує коаліції розглянути питання відставки Квіташвілі

БПП пропонує коаліції розглянути питання відставки Квіташвілі Фото: Олександр Квіташвілі

Питання може бути розглянуто в четвер

Фракція "Блоку Петра Порошенко" пропонує фракціям коаліції розглянути питання відставки міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради повідомив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш внутрішній аудит показав, (від нашої фракції, голова комітету з питань охорони здоров'я - ред.) пані Богомолець і більшість у комітеті теж із нашої фракції - 2/3, що ситуація, на жаль, у Міністерстві охорони здоров'я некерована і є дуже багато проблемних питань. Тому ми пропонуємо коаліції розглянути теж, якщо ми вже ведемо питання про ротації в уряді, питання щодо посади міністра охорони здоров'я і можливу ротацію цього кандидата", - заявив Кононенко.

Він додав, що якщо пропозиція буде узгоджено в коаліції, то це питання може бути розглянуто в четвер.

Нагадаємо, на засіданні Ради коаліції піднімалося питання звільнення міністра охорони здоров'я України Олександра Квіташвілі. "Насамперед, я б хотів сказати, що у нас є ціла плеяда міністрів, які вже напрацювали на звільнення. І сьогодні на Раді коаліції піднімалося це питання. Юрій Віталійович Луценко говорив про те, що вони бачать звільнення (і ми їх підтримуємо) міністра охорони здоров'я Квіташвілі, який фактично самоусунувся від виконання обов'язків міністра", - заявив народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук. Також, за його словами, коаліція має питання до низки міністрів.