ua en ru

В БПП відмовилися коментувати критику посла США в адресу Шокіна

В БПП відмовилися коментувати критику посла США в адресу Шокіна Фото: заступник голови парламентської фракції БПП Ігор Кононенко

За словами Кононенка, розмови про відставку генпрокурора відволікають суспільство від реформування правоохоронних органів

Розмови про відставку генерального прокурора Віктора Шокіна спрямовані на те, щоб відвернути увагу суспільства від серйозних проблем і реформування правоохоронних органів. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам повідомив заступник голови парламентської фракції БПП Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні привертати увагу до посади генерального прокурора, який би він не був, я не кажу зараз про прізвища, на мій погляд, це відволікати увагу суспільства, відволікати увагу парламенту від дійсно серйозних проблем і реформування правоохоронних органів",- заявив Кононенко.

При цьому він також зазначив, що не готовий коментувати позицію посла США в Україні Джефрі Пайєта щодо того, що саме Генпрокуратура гальмує реформи та боротьбу з корупцією в Україні.

"Це позиція посла, я не готовий її коментувати",- зазначив нардеп.

У той же час він повідомив, що не має інформації щодо можливого візиту до парламенту Генпрокурора та голови СБУ.

"Генпрокурор зараз зайнятий своїми безпосередніми обов'язками, але якщо буде побажання Верховної Ради його почути, я думаю, що проблем з цим не буде",- повідомив Кононенко.

Нагадаємо, 30 жовтня посол США в Україні Джеффрі Пайетт закликав ГПУ припинити підривати реформи і захищати корумпованих прокурорів в своїх рядах.