ua en ru

Бойовики вчора 35 раз обстріляли сили АТО

Бойовики вчора 35 раз обстріляли сили АТО Фото: українські військові

Після півночі обстріл припинилися

Бойовики протягом вчорашнього дня, 27 грудня, 35 раз обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"впродовж минулої доби злочинці 35 разів порушили умови припинення вогню в зоні проведення АТО. З 18:00 вчорашнього дня до опівночі бойовики 13 разів застосовували зброю проти українських захисників. На ділянці лінії розмежування Донецьк - Горлівка бандити зі стрілецької зброї, зокрема ворожий снайпер, обстріляли один з наших опорних пунктів схід н. п. Новоселівка. Згодом неподалік селища Новоселівка друга невелика група бойовиків спробували перевірити пильність і надійність оборони українських захисників. Бандити були вчасно виявлені, в результаті півгодинного бою противник відступив. Серед нападників можливі втрати", - йдеться в повідомленні.

Крім того, бойовики обстріляли позиції українських військових в Широкіно, близько Пісків, Авдіївки, Новгородського і Троїцького.

Після півночі порушення режиму тиші не були зафіксовані.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 28 грудня 2015 року:Впродовж минулої доби злочинці 35 разів поруш...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 27 декабря 2015 г.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України спростував обстріл спостерігачів ОБСЄ в Комінтернове силами антитерористичної операції.

"Всі ці повідомлення - це черговий фейк, яким проросійські терористи намагаються спотворити реальну обстановку на лінії розмежування. Сьогодні станом на 15.00 у районі проведення АТО українська сторона взагалі не здійснила жодного пострілу, незважаючи на 14 провокаційних обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів у бік наших позицій", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

Зазначимо, що 22 грудня тристороння контактна група в Мінську домовилася про введення беззастережного режиму тиші у зоні АТО з 00:00 23 грудня.

"Ключова проблема, яка досі залишається без вирішення - це продовження обстрілу на лінії зіткнення. Саме тому є домовленості про повне і беззастережне режимі тиші, починаючи з 00:00 в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року. Ця ініціатива потрібна, в першу чергу, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли в світі зустріти Різдво Христове та Новий рік", - повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер у своєму Facebook.

Проте вже на наступний день, 23 грудня, бойовики всупереч домовленостям продовжили обстрілювати сили АТО.