ua en ru

Бойовики навмисне пошкодили газопровід, який подає газ у Маріуполь, - Яценюк

Бойовики навмисне пошкодили газопровід, який подає газ у Маріуполь, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Обстрілювали фрагмент газопроводу, де бойовики мали можливість вразити дві нитки, які живлять місто

Російські терористи навмисне підірвали газопровід, щоб припинити газопостачання міста Маріуполя та зупинити заводи, які працюють у Маріуполі. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тобто російські терористи навмисне підірвали газогін із застосуванням важкої артилерії з тією метою, щоб припинити газопостачання міста Маріуполя та зупинити заводи, які працюють у Маріуполі", - сказав Яценюк.

Водночас голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів деякі подробиці інциденту.

"Сьогодні відбулось пошкодження магістрального газопроводу, який живить Маріуполь, Бердянськ та інші невеликі міста та селища. Газопровід було пошкоджено внаслідок масованого обстрілу, як нам повідомили військові, артилерійського калібру. У результаті Маріуполь залишився без газу на декілька годин. Після цього газ буде повністю перекрито. Ділянку вже локалізовано. Як тільки наші служби з дозволу військових підійдуть близько до місця аварії, ми спробуємо зробити все можливе - вже виїхала бригада - щоб відновити газопостачання у Маріуполь та всі інші міста та селища", - заявив Коболєв, зазначивши, що намагатиметься у максимально короткі терміни відновити газопостачання Маріуполя та інших міст.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також зауважив, що бойовики навмисне обстрілювали газопровід.

"Вони обстрілювали саме той фрагмент газопроводу, де вони мали можливість вразити дві нитки, які живлять місто. У час, коли сьогодні у Маріуполі ховають Бойка (колишнього голову заводу Ілліча Володимира Бойка), це не може бути випадковістю - нас обстрілюють уже рік, ми розуміємо, що це не може бути випадковістю", - сказав Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Маріуполь, Волноваха і Бердянськ тимчасово без газу через пошкодження газопроводу.