ua en ru

Авіакомпанії в Європі хочуть заборонити пілотам перебувати в кабініпо одному

Авіакомпанії в Європі хочуть заборонити пілотам перебувати в кабініпо одному

Авіакомпанії в Європі та Канаді заявили про готовність прийняти вимогу Федерального авіаційного управління США, яке передбачає заборону пілотам комерційних рейсів залишатися в кабіні по одному, передає РБК.

Канадський авіаперевізник Air Canada заявив, що запровадить стандарт "без зволікання", британська авіакомпанія EasyJet зробить це в п'ятницю, а норвезька Norwegian Air Shuttle дочекається схвалення регулюючих органів, пише Bloomberg.

Німецькі авіакомпанії Lufthansa, Germanwings, Air Berlin, Condor і TuiFly також збираються запровадити новий стандарт, повідомив голова Федерального союзу авіаційної економіки Німеччини Маттіас фон Рандів.

Як заявив колишній член Національної ради з безпеки Річард Хилинг, захід служить стримуючим фактором у тих випадках, коли пілот залишився в кабіні наодинці і почав вести себе дивно або непередбачувано.

Американський авіаційний стандарт вимагає, щоб під час польоту в кабіні пілотів знаходилися два кваліфікованих члена екіпажу. Якщо один з пілотів хоче вийти з кабіни, стюардеса або змінний пілот повинен увійти, замкнути двері і залишатися всередині до тих пір, поки пішов пілот не повернеться. У більшості країн світу це правило впроваджується на розсуд авіакомпанії.

Нагадаємо, 24 березня на півдні Франції розбився Airbus A320 з 150 пасажирами на борту. Вчора прокурор Марселя Бріс Робэн заявив, що за штурвалом літака в момент катастрофи знаходився другий пілот, який мав намір знищити літак.