ua en ru

Катастрофа Airbus А320: другий пілот навмисно знищив літак

Катастрофа Airbus А320: другий пілот навмисно знищив літак Літак Germanwings

За штурвалом літака A320, що розбився на півдні Франції, в момент катастрофи знаходився другий пілот, який мав намір знищити літак. Про це сьогодні заявив прокурор Марселя Бріс Робен в ході прес-конференції, передає The Guardian.

За словами прокурора Робена, другий пілот аеробуса, що належить німецькій авіакомпанії Germanwings, "свідомо" направив літак до піку і в момент зіткнення із землею був живий. Інформація про останніх 30 хвилинах польоту була отримана при розшифровці даних чорного ящика, що містить голосові дані.

Прокурор розповів, що коли командир екіпажу вийшов з кабіни за "покликом природи", другий пілот взяв керування на себе і направив літак вниз. За словами Робена, ознак паніки в кабіні не було, другий пілот дихав нормально, але не вимовив ні слова до зіткнення з землею.

Французький прокурор заявив, що другого пілота звуть Андреас Лубіц і він є громадянином Німеччини. Йому було 28 років, відзначає The Wall Street Journal. Він є уродженцем містах Монтебаур в землі Рейнланд-Пфальц. За даними Bild, командира корабля звуть Патрік С., він родом з Дюссельдорфа.

В останні 10 хвилин перед падінням командир постійно кликав другого пілота через двері, яку він замкнув зсередини. Прокурор відмовився назвати дії Лубица самогубством, а також заявив, що той "не був відомий як терорист". Він зазначив, що поки немає ніяких даних, що вказують на те, що катастрофа була терактом. "Я не можу назвати це самогубством, хоча законно задатися таким питанням", - сказав Робен.

Із записів, отриманих при розшифровці "чорного ящика", випливає, що за 20 хвилин до початку аварійної ситуації обидва льотчика люб'язно розмовляли один з одним. "Ми могли чути крики за кілька хвилин до того, як літак розбився", - сказав Робен.

Нагадаємо, 24 березня на півдні Франції зазнав катастрофи пасажирський літак компанії German Wings. На борту авіалайнера знаходилися 144 пасажири і 6 членів екіпажу, серед них в основному громадяни Німеччини та Іспанії.

Французька прокуратура почала розслідування за підозрою в заподіянні смерті по необережності у зв'язку з катастрофою Airbus A320.