ua en ru

Аваков звільнив начальника ГУ МВС в Одеській області Луцюка через події в Одесі

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив начальника Головного управління МВС в Одеській області Петра Луцюка через події в Одесі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (на фото) звільнив начальника Головного управління МВС в Одеській області Петра Луцюка через події в Одесі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Крім того, стосовно Луцюка розпочато службове розслідування.

За даними Авакова, 2 травня в Одесі на Соборній площі зібралися фанати футбольних клубів "Чорноморець" (Одеса) і "Металіст" (Харків), щоб пройти маршем до Центрального парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, де на стадіоні "Чорноморець" мав відбутися матч.

Аваков звільнив начальника ГУ МВС в Одеській області Луцюка через події в Одесі

(Петро Луцюк. Фото: Twitter @Hy_Donetsk)

До них приєдналися звичайні громадяни. У руках багатьох були прапори України, фанати були одягнені в кольори своїх команд. Після виконання гімну України колона розпочала рух, коли з боку Олександрівського проспекту з'явилися молоді люди в масках і з битами.

У результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси загинули 42 людини, 125 - отримали тілесні ушкодження і госпіталізовані. Серед постраждалих - 21 міліціонер.

"У зв'язку з цим з займаної посади звільнений начальник Головного управління МВС України в Одеській області Петро Луцюк", - наголошується в повідомленні.

Аваков звільнив начальника ГУ МВС в Одеській області Луцюка через події в Одесі

(Фото: Reuters)

Нагадаємо, міліція відкрила 10 кримінальних проваджень за підсумками заворушень в Одесі.

Раніше зі скаргами на адресу місцевої міліції виступив голова Одеської ОДА Володимир Немировський.