ua en ru

Ар'єв: поки Наливайченко був головою СБУ, "ПриватБанк" виводив за кордон мільярди гривень

Ар'єв: поки Наливайченко був головою СБУ, "ПриватБанк" виводив за кордон мільярди гривень Фото: Володимир Ар'єв

Нардеп наполягає на проведенні закритого засідання комітету

Депутат Верховної Ради України (ВРУ) від фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) Володимир Ар'єв звинуватив колишнього очільника Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка в тому, що СБУ не перешкоджала виводу "ПриватБанком" значних коштів за кордон. Про це нардеп заявив на засіданні антикорупційного комітету ВРУ у четвер, 15 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви говорите багато про офшори. Але в мене є інформація про те, що протягом 2014-2015 років, поки ви були головою СБУ, "ПриватБанк" за кордон виводив мільярди гривень... Ці гроші можуть бути повернені", - підкреслив Ар'єв.

Він звернувся до голови парламентського комітету, попросивши провести з цього приводу закрите засідання комітету.

"Я прошу пана Єгора (Соболєва), щоб ми зробили закрите засідання, тому що тут перебувають такі дані, які можуть серйозно вплинути на всю банківську систему України... За 2014-2015 роки "ПриватБанк" виводив з України кілька мільярдів доларів абсолютно при попустительстві Служби безпеки України. У мене є всі назви компаній, всі номери угод", - зазначив депутат.

Нагадаємо, Наливайченко стверджує, що Ігор Кононенко (заступник голови фракції БПП) пов'язаний із корупцією. Мова йде про документи, якими, за словами Наливайченка, доводиться зв'язок Кононенко з компанією Intraco management Ltd, яка щомісяця виводить з України від 100 до 300 тис. дол. У діяльності компанії присутні ознаки відмивання грошей. Кононенко ж пов'язує звинувачення Наливайченка проти нього з передвиборчою боротьбою.