ua en ru

Amazon отримав ліцензію на здійснення морських вантажоперевезень

Amazon отримав ліцензію на здійснення морських вантажоперевезень Фото: американська IT-компанія Amazon запрацює в порту Лос-Анджелеса (NYTimes)

Сервіс американської IT-компанії спростить китайським продавцям перевезення товарів на ринок США

Китайський підрозділ американської компанії Amazon отримав ліцензію на здійснення морських вантажних перевезень. Про це з посиланням на джерела повідомляє профільний тек-дайджест Re/code, а також підтверджують Reuters із Сан-Франциско, ArsTechnika#com, каліфорнійський логістичний стартап FlexPort і New York Times.

Як зазначається, новий сервіс може бути використаний, зокрема, для перевезення китайськими продавцями своїх товарів на американський ринок.

Раніше китайський підрозділ інтернет-ритейлера Amazon.com Inc's China зареєструвався як портовий морський експедитор. Рішення про це прийняла Федеральна морська комісія США (FMC).

Це перший крок компанії на шляху до підкорення американського ринку океанських перевезень вантажів в обсязі 350 мільярдів доларів.

Amazon отримав ліцензію на здійснення морських вантажоперевезень

Фото: одержана ліцензія створеної компанії Beijing Century JOYO Courier Service Co. Ltd (FlexPort)

Крім того, розвиток даного напрямку бізнесу дозволить найбільшому американському інтернет-магазину істотно скоротити транспортні витрати на організацію сервісу доставки, підвищивши при цьому швидкість і надійність самих поставок.

У даний час на треті сторони припадає близько половини всіх товарів, що продають через Amazon.

У грудні повідомлялося про намір Amazon організувати вантажні авіаперевезення. Компанія вже використовує власні вантажівки, водіїв і кур'єрів.

Також у планах - розвозити посилки за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

На торгах 15 січня в Нью-Йорку акції Amazon подешевшали на 3,74%, до 570,81 дол. (на 17:58 за київським часом).

Як відомо, місяць тому Amazon повідомив про проведення переговорів щодо оренди 20 вантажних Boeing 767 для самостійної доставки замовлених товарів.

У листопаді Amazon відкрив свій перший книжковий офлайн-магазин у торговому центрі University Village в американському Сіетлі (штат Вашингтон). Як зазначалося, ціни на книги в офлайновому Amazon Books будуть такими ж, як і на Amazon.com.