ua en ru

Активісти під Радою вимагали надати Одесі статус "порто-франко"

Активісти під Радою вимагали надати Одесі статус "порто-франко"

Біля будівлі Верховної Ради в Києві близько 500 активістів громадського руху "Одеса - за порто-франко" провели акцію на підтримку встановлення режиму "порто-франко". Про це повідомив лідер руху Олексій Цвєтков.

Він також заявив, що передав до апарату Верховної Ради 37 тис. підписів на підтримку вільної економічної та адміністративної зони.

"Коли ми збирали підписи в Одесі, наших активістів били, співробітники СБУ влаштовували обшуки, вилучали підписи у наших хлопців. Хочеться запитати: де європейська демократія? На мене порушено кримінальну справу - що це за демократія?" - заявив Цветков на мітингу перед парламентом.

Член руху "Одеса - за порто-франко" Марія Маївська підкреслила, що революція 2014 р. призвела до бідності й убогості. "Сьогодні завдання усіх патріотів об'єднатися і не дозволити владі зруйнувати нашу Україну", - заявила активістка.

Нагадаємо збір підписів за встановлення режиму "порто-франко" в Одесі проходив з січня по березень 2015 р. В ході збору підписів співробітники СБУ проводили обшуки у активістів руху і збирачів підписів у зв'язку з підозрами в сепаратизмі.