ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" показав рентабельність, незважаючи на спад у галузі, - рейтинг

Аеропорт "Бориспіль" показав рентабельність, незважаючи на спад у галузі, - рейтинг

Діловий портал Hubs склав рейтинг ефективності найбільших держкомпаній інфраструктури за показниками чистого прибутку і рентабельності EBITDA. У рейтинг потрапили компанії, які входять до сфери управління Мінінфраструктури, розмір активів яких оцінюється вище 2 млрд грн.

Згідно з даними порталу, по рентабельності EBITDA, перше місце дісталося ДП "Одеський морський торговельний порт", друге – аеропорту "Бориспіль", третє – Адміністрація морських портів.


Найбільш суттєві показники з них, за даними порталу, продемонстрував "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". У 2015 році йому вдалося стати прибутковим, а показники рентабельності EBITDA збільшити з 63,2% в 2014 р. до 77,4% посівши друге в загальному заліку.

"Мабуть, на підприємстві поліпшили контроль за тим, як компанії, які користуються послугами аеропорту, розплачуються. Це дозволило збільшити грошовий потік і чистий прибуток", – уточнив економічний експерт Олександр Жолудь.

У цілому, як зазначається в матеріалі, авіаперевезення переживають не найкращі часи, оскільки через девальвацію гривні збільшилася вартість палива і т. д., що в цілому негативно впливає на пасажиропотік авіасполученням. За даними Державіаслужби, які наводить видання, в Україні у 2015 р. порівняно з 2014 р. він знизився на 2,6% – до 6,3 млн осіб (у січні-травень 2016 р. вже є позитивна динаміка – темп зростання склав 15%). При цьому аеропорту "Бориспіль" до 2015 р. вдалося забезпечити зростання пасажиропотоку – на 6%, або до 7,2 млн чол. (у т. ч. транзит). Зростання доходу, поряд зі зниженням витрат, також позитивно позначилось на показниках рентабельності аеропорту.

Аеропорт "Бориспіль" показав рентабельність, незважаючи на спад у галузі, - рейтинг