ua en ru

Який застрелив у Фергюсоне підлітка поліцейський звільнився

Який застрелив у Фергюсоне підлітка поліцейський звільнився Джерело фото:EPA
Поліцейський Даррен Вілсон, який застрелив 18-річного юнака Майкла Брауна в місті Фергюсоне, подав у відставку.

Поліцейський Даррен Вілсон, який застрелив 18-річного юнака Майкла Брауна в місті Фергюсоне, подав у відставку. Про це оголосив один з його адвокатів Ніл Брантрейджер, передає The Globe and Mail.

За його словами, відставка набуває чинності негайно.

Даррен Вілсон знаходився в адміністративній відпустці з 9 серпня 2014 р. - дня вбивства, викликав сильні заворушення в Фергюсоне.

Велике журі (колегія присяжних засідателів, яка визначає обгрунтованість і необхідність обвинувального висновку у відповідності з кримінальним правом) більше трьох місяців розглядала докази по справі про застосування 28-річним Дарреном Вілсоном зброї. Поліцейський розповів про те, як Браун почав бити його, коли той ще був в поліцейській машині, що він побоювався за своє життя, коли Браун вдарив його і схопив його пістолет. Зрештою присяжні ухвалили рішення про те, що немає підстав залучати Даренна до судової відповідальності.

Слідом за вбивством в Фергюсоне почалися заворушення. Тисячі людей вийшли на вулиці. Були чутні постріли, почалися погроми. Кілька магазинів були пограбовані. У листопаді заворушення повторилися. Губернатор штату Міссурі, де знаходиться місто, був змушений ввести надзвичайний стан.

Увечері 24 листопада суд присяжних виніс рішення про відмову висувати Вілсону звинувачення. Це спровокувало нові заворушення, на цей раз по всій країні. Акції були влаштовані в таких великих містах, як Нью-Йорк, Чикаго, Сіетл, Бостон, Сан- Франциско, Лос-Анджелес. Були затримані сотні людей.

Нагадаємо, в ніч з 28 на 29 листопада в ході акції протесту в Фергюсоне було заарештовано 15 осіб.