ua en ru

Світовий банк розпочав реалізацію проекту з підвищення енергоефективності 3 міст України

Світовий банк розпочав реалізацію проекту з підвищення енергоефективності 3 міст України
Світовий банк розпочав реалізацію проекту технічної допомоги "Україна - трансформаційне підвищення енергетичної ефективності у містах" у Києві, Тернополі й Кам'янці-Подільському.

Світовий банк розпочав реалізацію проекту технічної допомоги "Україна - трансформаційне підвищення енергетичної ефективності у містах" у Києві, Тернополі й Кам'янці-Подільському. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Проект реалізовуватимуть в Україні за підтримки Ініціативи трансформаційного підвищення енергетичної ефективності в містах (CEETI) програми допомоги в управлінні енергетичним сектором (ESMAP).

Як зазначається, проект допоможе трьом містам у створенні місцевого потенціалу, необхідного для розробки та реалізації інвестицій у муніципальні послуги, інфраструктуру і будівлі, які призведуть до трансформаційного підвищення енергоефективності.

Основні напрямки діяльності включають: надання обраним містам допомоги в ефективному плануванні і впровадженні інвестиційних програм з підвищення енергоефективності в різних сферах житлово-комунального господарства; допомога обраним містам у визначенні та розробці рентабельних муніципальних проектів у сфері енергоефективності та полегшення їх фінансування; сприяння розробці фінансових механізмів тиражування і масштабування пілотних муніципальних інвестиційних проектів у сфері енергоефективності; поширення передової практики та набутого досвіду у містах по всій території України.

За даними прес-служби, для більш інтенсивного просування роботи над цим проектом група фахівців Міжнародного банку реконструкцій та розвитку на чолі з Тамарою Сулухією, керівником програм сектору інфраструктури і стабільного розвитку, відвідає Україну 10-17 листопада 2014 року. В групу фахівців банку будуть входити Фен Лю, співкерівник групи, старший спеціаліст з питань енергетики; Дмитро Глазков, старший спеціаліст з питань енергетики, і Крістіан Малер, спеціаліст з питань енергетики.

10, 11 і 13 листопада група фахівців і консультанти банку проведуть семінари в Києві, Тернополі й Кам'янці-Подільському для представників міської влади та інших зацікавлених сторін. Основна мета цих семінарів полягає у представленні та обговоренні плану реалізації проекту та ознайомлення з інструментом швидкої оцінки міської енергетики (TRACE), який буде використаний в трьох перших містах.

Нагадаємо, Східноєвропейське партнерство з енергетики та навколишнього середовища E5P планує запустити великий проект у сфері житлово-комунального господарства в Полтаві, який згодом буде поширений і на інші міста України.