ua en ru

Питання запровадження воєнного стану на Донбасі слід розглядати після інавгурації Порошенка, - Ярема

Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема вважає, що питання введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях слід розглядати після інавгурації новообраного Президента України Петра Порошенка.

Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема вважає, що питання введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях слід розглядати після інавгурації новообраного Президента України Петра Порошенка. Про це він заявив сьогодні ан брифінгу в Кабміні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений, що коли новий Президент отримає свої повноваження, ми проведемо терміново засідання РНБО. Я вважаю, що в межах АТО можна проводити всі необхідні дії, а воєнний стан, який може бути введений на території Донецької і Луганської областей, може як сприяти, так і нашкодити у вирішенні цього складного питання", - сказав віце-прем'єр.

Зокрема, Ярема зазначив, що в разі воєнного стану вводяться обмеження цивільних прав жителів областей, які в більшості підтримують проведення АТО.

"До цього питання потрібно підходити вкрай обережно", - резюмував Ярема.

Нагадаємо, 3 червня 2014 р. виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони України опрацювати питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.