ua en ru

Навколо зони АТО з сьогоднішнього дня вводяться режимні заходи, - Держприкордонслужба

Навколо зони АТО з сьогоднішнього дня вводяться режимні заходи, - Держприкордонслужба Україна запровадила прикордонний режим із зоною АТО

Навколо зони проведення антитерористичної операції (на території ряду міст і районів Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей) з сьогоднішнього дня вводяться режимні заходи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Зокрема на цих територіях встановлюється система режимних заходів, які регламентують правила в'їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, провадження робіт, обліку та тримання на пристанях, причалах і в пунктах базування маломірних суден, інших засобів і т. д.", - йдеться в повідомленні.

Підрозділами Держприкордонслужби на цих територіях надається право здійснювати контроль щодо дотримання правил перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, обліку та тримання на пристанях, причалах і в пунктах базування маломірних плавзасобів, зупиняти та оглядати транспортні засоби, притягати до адміністративної відповідальності осіб за порушення прикордонного режиму

"Відзначимо, що громадяни України повинні в'їжджати в певні райони, жити, проживати або пересуватися в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу, а іноземці і особи без громадянства - на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою № 38 від 30 січня 2015 р. ввів з 10 лютого прикордонний режим з зоною АТО і Кримом.