ua en ru

Rapid Trident-2013: 19 іноземних учасників військових навчань знаходяться в лікарні

У Львівській області 19 іноземних учасників українсько-американських навчань Rapid Trident-2013 з різними діагнозами перебувають у лікарні.

У Львівській області 19 іноземних учасників українсько-американських навчань Rapid Trident-2013 з різними діагнозами перебувають у лікарні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України (Міноборони).

"Станом на 14 липня 2013 р. у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону перебувають на лікуванні 19 представників іноземних армій. Причина їхньої госпіталізації - захворювання, пов'язані зі звиканням до умов місцевого клімату, гострі респіраторні захворювання, незначні вивихи та забої нижніх кінцівок. Здоров'ю хворих ніщо не загрожує, їхній стан стабільний", - зазначають в Міноборони.

При цьому при обов'язковому бактеріологічному обстеженні хворих патогенної мікрофлори не виявлено. Найближчим часом госпіталізовані військовослужбовці повернуться у стрій.

Читайте також: Українсько-американській військові навчання Rapid Trident-2013 вступають в активну фазу

На даний час учасники навчання Rapid Trident-2013 продовжують виконувати програму заходів у відповідності до розкладу занять.

17 липня 2013 р. розкладом українсько-американського військового навчання Rapid Trident-2013 передбачено проведення активних дій із десантуванням особового складу з гелікоптерів та літаків, а також демонстрація інших можливостей миротворчих підрозділів.

Читайте також: В Україні розпочався другий етап українсько-американського навчання Sea Breeze-2012

Головною метою міжнародного заходу є отримання всіма військовослужбовцями навичок та знань, налагодження взаємодії між представниками різних країн під час миротворчих місій. На навчаннях відпрацьовуватимуться питання миротворчого характеру: служба на блокпостах, охорона важливих об'єктів, несення та організація служби в базовому таборі, супровід гуманітарних вантажів, медичної евакуації хворих та поранених з зон конфліктів, висадка повітряного тактичного десанту та багато інших.

Нагадаємо, 12 липня в Україні розпочався другий етап українсько-американських навчань Sea Breeze-2012.