ua en ru

Візит Папи Римського до Бразилії: Бомба в церкві, водомети і сльозогінний газ

Візит Папи Римського Франциска до Бразилії був затьмарений неприємним інцидентом. У комплексі храму в Апаресиді, де понтифік повинен відслужити месу, військовослужбовці під час рутинної перевірки виявили саморобну бомбу.

Візит Папи Римського Франциска до Бразилії був затьмарений неприємним інцидентом. У комплексі храму в Апаресиді, де понтифік повинен відслужити месу, військовослужбовці під час рутинної перевірки виявили саморобну бомбу, передає NBC News.

Вибуховий пристрій, виготовлений з пластикової труби і перемотаний скотчем, заклали в туалеті біля автомобільної парковки. Бомба знаходилася достатньо далеко від можливого маршруту Папи Римського і мала незначну потужність.

Фото: Папа Римський у Бразилії

Візит Франциска до Бразилії почався в понеділок. Перед поїздкою понтифік оголосив, що хоче відвідати храм Богоматері з Апаресиди - святої покровительки Бразилії.

Читайте також: Папа Римський Франциск починає візит до Бразилії

Очікується, що Папа Римський відвідає в Бразилії не тільки церкви, але і фавелли - трущоби міських бідняків. Понтифік утримався від надмірностей під час поїздки і навіть заощадив на перельоті.

Повідомляється, що поліція Ріо-де-Жанейро розігнала демонстрацію протесту проти візиту Папи Римського до Бразилії, застосувавши проти її учасників водомети і сльозоточивий газ. У акції протесту проти витрачання держкоштів на візит Папи, що проходила біля Палацу Уряду, взяли участь декілька сотень людей.

Особливо наголошується, що в ході свого візиту Франциск вирішив не користуватися броньованим папамобілем. Втім, він йому і не потрібний. За повідомленням бразильської влади, забезпечувати безпеку Франциска будуть 10 тис. поліцейських і 14 тис. військовослужбовців. Близько 100 наглядових станцій відстежуватимуть пересування Папи Римського і натовпу, що оточує його. Очікується, що поїздка понтифіка допоможе привернути увагу населення країни до релігії.