ua en ru

В Україні в квітні очікується рівень опадів нижче норми

В Україні в квітні очікується рівень опадів нижче норми, що може негативно позначитися на сільському господарстві.

В Україні в квітні очікується рівень опадів нижче норми, що може негативно позначитися на сільському господарстві. Про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"На більшій території ми відзначаємо недобір опадів, буде дефіцит. Для сільського господарства це погано",- заявила Мартазінова.

За її словами, температура повітря у квітні в північній частині України буде вищою за норму на 2 градуси. В середньому по Україні очікується температура повітря в межах 10-12 градусів.

Разом з цим, Мартазінова зазначила, що в березні температура повітря була і буде до кінця місяця в межах норми. У деяких регіонах України температура повітря вище норми на 1 градус. Опади у березні теж в межах норми.

У травні температура повітря на всій території України в середньому очікується вищою за норму на 2 градуси. По всій Україні очікується температура в середньому 15 градусів тепла. Мартазінова також зазначила, що у травні також можуть бути дуже різкі зміни погоди. На початку травня можуть бути сильні зливи з градом і низькою температурою. Але в окремі дні температура може досягати 22 градуси тепла.

У червні температура повітря буде в межах 20 градусів, на 2 градуси вище норми для цього періоду. У західних областях температура буде вище, на східних нижче.

В липні середня температура прогнозується в межах 22-24 градуси тепла, що також вище за норму на 2 градуси.

"Глобальне потепління є... З 2011 р. Температура почала зростати", - зазначила Мартазінова.