ua en ru

В Україні розглядалося призначення Кахи Бендукідзе на урядовий пост, - Саакашвілі

В Україні розглядалося призначення Кахи Бендукідзе на урядовий пост, - Саакашвілі
Колишній Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляє, що в Україні розглядалося призначення колишнього міністра Грузії з координації економічних реформ Кахи Бендукідзе, який помер 13 листопада в Лондоні після операції на серці, на урядовий пост.

Колишній Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляє, що в Україні розглядалося призначення колишнього міністра Грузії з координації економічних реформ Кахи Бендукідзе, який помер 13 листопада в Лондоні після операції на серці, на урядовий пост. Про це йдеться у повідомленні Саакашвілі на Facebook.

"Наприкінці тижня ми повинні були зустрітися в Києві. Сьогодні вже немає сенсу тримати у секреті те, що розглядалася його призначення на урядову посаду в Україні. Саме для узгодження деталей цього призначення його і чекали в Києві. Чоловіка, якого буквально прогнали з Грузії, запрошувала до себе країна в десять разів більше нашої. Працюючи в Україні він би послужив велику службу Грузії", - йдеться у повідомленні.

За словами Саакашвілі, у Лондоні Бендукідзе зібрав групу юристів для того, щоб боротися з режимом вже колишнього прем'єра Грузії Бідзіни Іванішвілі.

"Він дуже поспішав, в останньому телефонній розмові він сказав мені - у нас дуже мало часу, щоб врятувати Грузію від Іванішвілі. Він активно брав участь і в підготовці акції 15 листопада", - наголошується у повідомленні Саакашвілі.

"Я обіцяю Касі, що продовжу свою боротьбу і визволю Грузію від того нікчеми, яке переслідувало його!" - додає Саакашвілі.

Нагадаємо, у Лондоні увечері 13 листопада після операції на серці помер радник Президента України Петра Порошенка, колишній міністр Грузії з координації економічних реформ Каха Бендукідзе.

Касі Бендукідзе було 58 років.

З кінця 1980-х по середину 2004 року Каха Бендукідзе займався підприємницькою діяльністю в Росії, зокрема був генеральним директором холдингу "Об'єднані машинобудівні заводи".

У 2004 році він на запрошення Президента Грузії Михайла Саакашвілі обійняв посаду міністра економіки в грузинському уряді, з 2004 по 2008 рік був державним міністром Грузії з координації економічних реформ, а з 2008 по 2009 рік очолював канцелярію уряду Грузії.

Каха Бендукідзе був професором кафедри інституційної економіки Вищої школи економіки. Дотримувався лібертаріанських економічних та політичних поглядів.

У травні 2014 р. Бендукідзе заявив, що призначений радником Президента України.