ua en ru

В суд Маріуполя передано справу щодо місцевої банди, що викрадала людей

Прокуратура Запорізької області направила в суд Маріуполя кримінальну справу щодо банди з 15 особливо небезпечних злочинців з Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

"Прокуратура Запорізької області затвердила і передала в Жовтневий райсуд Маріуполя обвинувальний акт щодо п'ятнадцяти жителів Донецької області, обвинувачених у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в квітні-травні 2014 р. зловмисники у складі озброєної банди вчиняли в Маріуполі розбійні напади на магазини, автосалони, приватних підприємців та пересічних громадян, викрадали людей з метою отримання викупу, а також скоїли вбивство.

За даними слідства, бандити використовували камуфляжну форму і маски. Також встановлено, що своїх жертв вони жорстоко катували, а всі злочини здійснювалися виключно заради наживи - заволодіння грошима, автомобілями і дорогоцінними предметами.

У повідомленні говориться, що 9 зловмисників перебувають під вартою, ще шестеро учасників злочинної групи перебувають у розшуку.

Нагадаємо, в лютому 2014 р. СБУ затримала 5 бойовиків банди "Сомалі".