ua en ru

В РНБО фіксують інтенсивність обстрілу бойовиків на ряді напрямків

В РНБО фіксують інтенсивність обстрілу бойовиків на ряді напрямків
У Раді національної безпеки і оборони фіксують інтенсивність обстрілу з боку бойовиків на ряді напрямків на Донбасі.

У Раді національної безпеки і оборони фіксують інтенсивність обстрілу з боку бойовиків на ряді напрямків на Донбасі. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник керівника інформаційно-аналітичного центру Володимир Полевий.

"Ситуація в районах проведення АТО залишається напруженою. Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО на Дебальцевському, Донецькому, Луганському, Маріупольському напрямках і в Бахмутовской траси. Кількість обстрілу в останні дні не змінюється, є лише відмінності в інтенсивності на певних напрямках", - сказав Полевий.

На Дебальцевському напрямку бойовики неодноразово завдавали удари по позиціях українських військових з реактивних установок "Град" в районі р. Дебальцеве, с. Орлово-Іванівка, смт Оленівка та смт Ольховатка, артилерії - в районі м. Вуглегірськ, с. Новогригорівка, с. Міус і з мінометів - смт Чорнухине.

"Наші військові наносять удари у відповідь. За оперативними даними, бойовики знову істотно понесли втрати, що змушує їх постійно міняти позиції", - зазначив Полевий.

На Донецькому напрямку протягом доби бойовики з мінометів, зенітних установок, гранатометів і артилерії обстрілювали позиції українських військових в районі Авдіївки, Красногорівки, Опитне, Веселе, Піски, Тоненьке і Невельське.

"Захисники донецького аеропорту продовжують утримувати цей об'єкт під контролем", - повідомив Полевий.

На Луганському напрямку бойовики з установок "Град" обстріляли командний пункт і спостережні пости наших військових в передмісті м. Щастя. Обстріл вівся з боку н. п. "Весела гора". Бойовики обстрілювали з танків, артилерії, гранатометів, мінометів і снайперської зброї опорні пункти сил АТО біля смт Станиця Луганська, Трьохізбенка, Вільхове, Сокільники.

В районі Бахмутівської траси терористи завдали мінометних ударів в районі с. Кримське і обстріляли позиції сил Національної гвардії України.

"На Маріупольському напрямку вчора у цілому було спокійніше, ніж на півночі. Терористи з "Граду" обстріляли позиції українських військових поблизу с. Павлопіль. З мінометів завдали удару по позиціях сил АТО у с. Миколаївка і с. Чермалик", - розповів Польовий.

При цьому дані про втрати серед українських військових за минулу добу не надходило. Збройних сутичок на кордоні за межами зони АТО також не зафіксовано.

Нагадаємо, за даними штабу, бойовики за добу 70 раз обстріляли позиції сил АТО.