ua en ru

В результаті обстрілу в Маріуполі пошкоджено більше 50 будинків, 4 шкіл та 2 дитсадка, - мерія

В результаті обстрілу в Маріуполі було пошкоджено більше 50 багатоповерхових будинків, 4 шкіл та 2 дитячих садка. Про це РБК-Україна розповів прес-секретар мерії Маріуполя Олег Калінін.

"Пошкоджено більше 50 багатоповерхових будинків, пошкоджено 4 шкіл та 2 дитячих садка", - заявив Олег Калінін.

Також він підтвердив, що станом на 17:30 у Маріуполі в результаті обстрілу 30 загиблих, з них двоє діток. Також в Маріуполі 97 поранених, з них семеро дітей. "З поранених практично половина - тяжкопоранені", - підкреслив Він.

За словами представника прес-служби, в Маріуполі створено штаб з ліквідації наслідків обстрілу.

"Людей, які залишилися без даху над головою, ми вивозимо в безпечні райони, забезпечуємо їх тимчасовим житлом і харчуванням. Зараз припинені роботи, які можна проводити тільки в світлий час доби, завтра з 7:00 продовжимо ліквідувати наслідки", - заявив Калінін.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, близько 9:00 бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. Кількість постраждалих і вбитих мирних громадян постійно уточнюється, за останніми даними загинуло 30 осіб.

У зв'язку з ситуацією в Маріуполі Україна скликає екстрене засідання Радбезу ООН. А Президент України Петро Порошенко скликає засідання РНБО України.