ua en ru

У моргах Дніпропетровської області знаходитися 31 непізнане тіло загиблих в зоні АТО

У моргах Дніпропетровської області на сьогодні перебувають тіла 31 загиблого в зоні проведення антитерористичної операції, особи яких поки не встановлені. Про це заявила директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Ірина Федорчук.

За її словами, всього з початку проведення АТО в морги Дніпропетровської області надійшло 387 тіл, з них 161 загиблий був пізнаний візуально, інші встановлюються шляхом молекулярно-генетичних досліджень.

Поховання невпізнаних загиблих в зоні АТО проводиться на Дніпропетровщині з 11 вересня. На даний момент поховано 136 тіл, з яких на сьогодні шляхом ДНК експертизи встановлено особи 9 воїнів. Це військовослужбовці з Полтавської, Рівненської, Житомирської, Волинської та Чернігівської областей. Родичі п'яти бійців прийняли рішення про перепоховання. Найближчим часом родичі інших чотирьох військових приймуть рішення, чи залишати їх похованими в Дніпропетровську.

"Ми звертаємося до людей, родичі яких беруть участь в АТО або вважаються зниклими безвісти, здавати аналіз ДНК. Це робиться для того, щоб встановити особи загиблих або виключити випадки загибелі воїнів", - сказала Ірина Федорчук.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 з Донецької та Луганської областей в морги Дніпропетровщини почали надходити тіла воїнів, значну частину яких неможливо було впізнати.
З 1 жовтня на базі експортно-криміналістичного центру МВС України в Києві створено єдиний реєстр даних ДНК невпізнаних бійців і їхніх можливих родичів. При кожному управлінні МВС України в областях були створені відповідні робочі групи і гарячі лінії.

Тіла загиблих, особи яких не встановлені, переправляються в морги Дніпропетровської та Запорізької областей.

Нагадаємо, в зоні антитерористичної операції за минулу добу загинув один український військовослужбовець, 17 отримали поранення.