ua en ru

У МЗС спростували інформацію про використання українськими військовими касетних бомб

В Міністерстві закордонних справ України спростували інформацію про використання українськими військовими заборонених касетних бомб, про що раніше доповіли в організації Human Rights Watch. Про це сьогодні під час брифінгу заявив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сили антитерористичної операції ніколи не використовували і не використовують таку зброю. Більш того, нами вже неодноразово наголошувалося, що українські військові ніколи не обстрілювали населені пункти, де могло б постраждати цивільне населення. На жаль, це методи, які використовують терористи, підконтрольні Росії незаконні угруповання, в тому числі з метою дискредитації сил антитерористичної операції", - повідомив Перебийніс.

Разом із тим він висловив припущення, що в інформації, поширеній HRW, очевидно, також йшлося про інсценування і використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей.

Нагадаємо, напередодні міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила сили АТО в застосуванні заборонених касетних боєприпасів у населених пунктах Донецької області.