ua en ru

У метро Києва затримали жінку з боєприпасами

У метро Києва затримали жінку з боєприпасами Джерело фото: прес-служба ГУМВС в Києві

На станції "Золоті ворота" київського метрополітену патрульна служба сьогодні, 5 лютого, затримала жінку, яка перевозила боєприпаси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"Сьогодні на станції метро "Золоті ворота" працівники патрульної служби лінійного управління метрополітену виявили та затримали 28-річну киянку, яка перевозила боєприпаси і холодну зброю", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що жінка була затримана завдяки службовій собаці. "Саме натренована вівчарка вказала міліціонеру на жінку, яка несла в руках дорожню сумку", - розповіли в міліції.

У присутності понятих працівники міліції вилучили у киянки дві гранати РГД-2Б, два сигнально-освітлювальних патрона 254-274, два набої до автомата Калашникова 7х62, п'ять порожніх магазинів до автомата Калашникова та мисливський ніж.

Молода жінка відмовилася пояснити, звідки у нього боєприпаси і з якою метою вона їх перевозила.

Відомості про подію внесено до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, вчора СБУ повідомила, що затримала під Києвом вантаж зі зброєю (10 гранатометів, набої, вибухівка), який прямував в столицю для здійснення збройного теракту.