ua en ru

У Луганській обл. через обстріли бойовиків зруйновано один з найбільших у регіоні православних храмів

В селі Троїцьке Попаснянського району через обстріли бойовиків було зруйновано один з найбільших православних храмів Луганської області, який був побудований в 1840 р. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає прес-служба губернатора.

"Бойовики розбили кам'яну православну церкву, побудовану ще в 1840-му році. Навколо церкви купа воронок від обстрілу, а деякі снаряди влучили прямо в будівлю, пробили дах і вибухнули всередині. Вівтар повністю розбитий, ікони посічені осколками, священні книги валяються на землі... Це один з найбільших православних храмів Луганщини, який пережив дві війни - громадянську та другу світову війну, а також радянську владу. Храм не змогли знищити ні німецькі загарбники, ні комуністи-безбожники, його зруйнували тепер ті, хто називає себе поборниками "православного світу", - повідомив Москаль.

Троїцьке перебувало на постійній лінії вогню під час боїв за Дебальцеве, тому піддавалося обстрілам і витримало кілька штурмів бойовиків з участю.

Більшість жителів виїхали на безпечні території, зараз в Троїцькому проживає всього близько 300 осіб. Лінії електропередач тут перебиті, повалені опори, торгові точки закриті, автобусного сполучення немає. Продукти в Троїцьке завозять тільки з гуманітарними вантажами.

Нагадаємо, в Станиці Луганській через обстріл машини був міліції поранений один чоловік.