ua en ru

В Луганській обл. співробітникові ДержНС оголошено підозру у співпраці з ЛНР

Прокуратура Луганської області повідомила про підозру у співпраці з так званою "Луганською народною республікою" співробітникові Держслужби з надзвичайних ситуацій України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

"За сприяння терористичній діяльності організації в Луганській області повідомлено про підозру співробітникові Державної служби надзвичайних ситуацій. Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в області за фактом сприяння терористичної діяльності організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що протягом лютого 2015 р. співробітник Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДержНС повідомляв членам ЛНР про дислокацію в Станиці Луганській та Станично-Луганському районі військовослужбовців Національної гвардії та Збройних Сил України.

Судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення спільників зазначеної особи і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області передала в суд справу інформатора ДНР, який працював інспектором Селидівської виправної колонії.