ua en ru

У Криму оголошена надзвичайна ситуація через негоду

У Криму оголошена надзвичайна ситуація у зв'язку зі складними погодними умовами.

У Криму оголошена надзвичайна ситуація у зв'язку зі складними погодними умовами. Про це заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, повідомляє прес-служба Радміну АРК.

Штормове попередження в Криму оголошено на 30 і 31 січня 2014 р. В ці дні прогнозується сильний сніг, хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, вітер 15-25 м/с. Така погода протримається до кінця тижня.

Могильов повідомив, що в результаті негоди в 15-ти регіонах Криму ускладнено дорожній рух, порушено енерго-, водо - і теплопостачання, в тому числі об'єктів соціальної сфери.

"У вкрай складних погодних умовах головне завдання, яке стоїть перед нами, - забезпечити кримчанам нормальні умови. В першу чергу, необхідно відновити нормальну роботу шкіл, лікарень, об'єктів водо - та теплопостачання", - підкреслив він.

Могильов також доручив керівникам міст і районів спільно з усіма профільними службами створити оперативні штаби та тримати ситуацію в регіонах на постійному контролі.

"Люди не повинні залишатися в холодних будинках. Побувайте в кожному населеному пункті у вашому районі, проконтролюйте, що робиться, які проблеми, яка потрібна допомога. Якщо щось не вдається, звертайтеся до нас, будемо приймати відповідні рішення. Ні один кримчанин не повинен залишитися без підтримки влади", - звернувся Могильов до глав регіонів.

У свою чергу, як повідомив генеральний директор ПАТ "ДТЕК Крименерго" Едуард Соколовський, станом на 06:00 у Криму знеструмлено 206 населених пунктів з них 39 частково. Електропостачання в регіонах відновлюють 117 аварійних бригад, задіяно 135 одиниць техніки. Залучено додаткові бригади з Дніпропетровської та Донецької областей. За добу відновлено 22 лінії електропередач, відновлена робота 273-х трансформаторних підстанцій. В цілому відновлено енергопостачання 23-х населених пунктів.

За інформацією міністра регіонального розвитку і ЖКГ АРК Віталія Кіжаєва, в даний час з 905 котелень не працює 27. Обмежено рух по дорозі Красноперекопськ - Сімферополь. На дорогах задіяно 185 одиниць техніки. Кримавтодор і ГУ ДСНС України в АРК в повній мірі забезпечені пально-мастильними та посыпочными матеріалами.

У регіонах організували роботу 23-х стаціонарних пунктів обігріву. Через негоду закрито 39 Фапів та амбулаторій. Крім того, закрито 234 школи, призупинено підвезення більше 5-ти тисяч школярів.

Штормове попередження в Криму оголошено на 30 і 31 січня 2014 р. В ці дні прогнозується сильний сніг, хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, вітер 15-25 м/с. Така погода протримається до кінця тижня.