ua en ru

У Криму лідер банди "Башмаки" вербує терористів на південний схід України, - МВС

У Криму за вказівкою самопроголошеного прем'єр-міністра Сергія Аксьонова один з лідерів бандформування "Башмаки" Микола Чередник на прізвисько "Лисий" або "Церковник" вербує людей для участі в терористичних операціях на території східних і південно-східних регіонах України.

У Криму за вказівкою самопроголошеного прем'єр-міністра Сергія Аксьонова один з лідерів бандформування "Башмаки" Микола Чередник на прізвисько "Лисий" або "Церковник" вербує людей для участі в терористичних операціях на території східних і південно-східних регіонах України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначає МВС, для участі в операціях він підшукує осіб з числа колишніх учасників бойових дій на території Афганістану, колишніх військовослужбовців Збройних сил України і Російської Федерації, а також працівників правоохоронних органів.

"Групи озброюють у військових частинах Збройних сил Російської Федерації. Зокрема, автоматами Калашникова, ручними кулеметами "Калашникова" і переносними ракетно-зенітними комплексами", - йдеться в повідомленні.

Чередник, як наголошується, вже сформував дві диверсійно-терористичні групи, чисельністю до 400 чоловік кожна, які діють зараз в районі м. Слов'янськ Донецької області.

"Він самостійно очолює ще одну таку групу, яка була озброєна 3 травня в одній з військових частин РФ на території Криму. Найближчим часом для надання допомоги своїм спільникам в Слов'янську група на чолі з Чередником планує перетнути державний кордон України", - додали в прес-службі.